Home Zdraví Pijete čaj? Právě vyšlo varování, že příliš horký čaj zvyšuje riziko rakoviny!

Pijete čaj? Právě vyšlo varování, že příliš horký čaj zvyšuje riziko rakoviny!

7
blank
blank

Češi rádi pijí černý čaj, který je v zemi nejoblíbenějším nápojem tohoto typu. Mnoho lidí ho však po uvaření pije příliš rychle, což může mít negativní účinky. Světová zdravotnická organizace varuje, že pití příliš horkého čaje zvyšuje riziko rakoviny jícnu. 

Čaj je v Česku extrémně populární a přestože má zdravotní přínosy, jeden způsob pití může způsobit více škody než užitku. Tento problém se může objevit hlavně v zimě, kdy se chcete v mrazivých dnech zahřát šálkem horkého nápoje. Problém však je, že bychom po něm neměli sahat příliš rychle. Výzkum vědců ukazuje, že pití příliš horkého čaje je spojeno s mnohem větším rizikem rakoviny jícnu. 

Mnoho lidí rádo pije čaj, kávu nebo jiné horké nápoje. Podle naší zprávy však pití velmi horkého čaje může zvýšit riziko rakoviny jícnu, proto je vhodné před pitím počkat, až horké nápoje vychladnou, řekl doktor Farhad Islami, autor studie publikované v International Journal of Rakovina.

Pokračujte na další straně.